توجه به ارتفاع سقف در نورپردازی محیط های صنعتی
ارتفاع سقف در تامین نور کارگاه تاثیر به سزایی دارد. ارتفاع سقف در بسیاری از کارگاه ها به قدری بلند است که کارگران به درستی در مشاهده جزئیات کار خود به سختیهایی دچار میشوند که امرزوه حتی کارفرماها نیز به این مشکلات اذعان میکنند. شما باید متناسب با ارتفاع سقف تجهیزات روشنایی را تعیین کرده و شرکتها بعد از اندازهگیری ارتفاع سقف میتوانند تجهیزات لازم را بر سقف نصب کنند.
اندازهگیری ارتفاع سقف و مدنظر قراردادن میانگین ارتفاع میز کارگران به شما در شناسایی منابع و تجهیزات نوری لازم کمک خواهد کرد. عوامل متعددی در نورپردازی محیطهای صنعتی شهری و کارگاهها دخالت دارند. حتما در کارگاه و محیطهای صنعتی ۱۰۰۰ لوکس داشته و در صورت لزوم نیز از نورپردازی تاکیدی و نور طبیعی نیز استفاده کنید.
توجه به نوع و اندازه کارگاه و محیط صنعتی جهت نورپردازی محیط های صنعتی
برای نورپردازی محیطهای صنعتی از سه نوع گروه لامپ LED، متال هالید و فلوئور سنت استفاده میشود که هر کدام از این لامپها مزایا و معایبی دارند.
لامپهای LED، به تدریج بهترین جایگزین فلوئورسنت و متال هالید خواهند شد و امروزه در کارخانجات و کارگاهها از این نوع لامپها در حد وسیعی استفاده میشود. این نوع لامپها کم مصرف بوده و در مقایسه با لامپ های متال هالید گرمایش کمتری را تولید میکنند. در این نوع لامپها، جیوه اصلا استفاده نشده و هزینه نگهداری این نوع لامپها در مقایسه با بقیه لامپ ها کمتر است. میتوانید شدت روشنایی این نوع لامپ ها را تنظیم کنید. به دلیل مصرف بهینه انرژی، قیمت بالایی دارند.
دومین گروه؛ لامپهای متال هالید هستند. این نوع لامپ ها نور بسیار زیادی را تولید میکنند. عمر پایینی داشته و در آن ها از جیوه استفاده شده و گرمایش بسیار زیادی را تولید میکنند.
سومین گروه، لامپهای فلورسنت است که مصرف کم و کارایی قابل قبولی دارند. رنگها را به میزان اندک به نمایش گذاشته و نور را با شدت کمتری پخش میکنند. برای نورپردازی محیطهای صنعتی بهترین گزینه و را حل به شمار میروند.
نورپردازی محیط های صنعتی شهری بسیار مهم است و اگرچه از دوربین های مدار بسته و حفاظتی استفاده میشود، ولی بازهم از اهمیت نورپردازی کاسته نشده است. نورپردازی شب هنگام اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. نورپردازی محیطهای صنعتی باعث جلوه خاص لوگوی کارگاه خواهد شد و نورپردازی محیطی، محیط کارگاه را زیبا و کاراتر مشخص خواهد کرد.
نتایج نورپردازی محیط های صنعتی
- افزایش میل و رغبت در کارگران
- افزایش دقت در کار
- افزایش راندمان
- خروجیهای بهتر کار
- بینایی دقیق
- خستگی کمتر
- کار دقیق
- افزایش راندمان و بهره وری
- کاهش حوادث کاری
ویژگیهای روشنایی مصنوعی صنعتی
- افزایش میل و رغبت در کارگران
- افزایش دقت در کار
- افزایش راندمان
- خروجیهای بهتر کار
- بینایی دقیق
- خستگی کمتر
- کار دقیق
- افزایش راندمان و بهره وری
- کاهش حوادث کاری
خیرگی در محیط کار
منابع نوری در محل کار باید به قدری باشد که اشیای محیط به خوبی مشاهده شده و سطوح میزهای کار نیز زیاد درخشنده نباشد. منابع نوری طبیعی و مصنوعی در محیط کار مهم هستند. خیرگی نوعی اختلال در روند تطابق دید چشم است. در پدیده خیرگی، سلولهای شبکیه به روشهای متفاوتی تحریک میشوند.
تابش نور به طور مستقیم و انعکاس نور به صورت غیرمستقیم باعث می شود تا نور از سطوح مختلف موجود در کارگاه به نحوی ساطع می شود که موجب خیرگی چشم خواهد شد. برخی اوقات خیرگی به حدی است که موجب میشود تا چشم کارگران قادر به دیدن سطوح مختلف کارگاهی نشود.